Fruiteria Baldomà

Del camp a la taula, passant per la Fruiteria Baldomà

“Un producte de qualitat ha de tenir una imatge de qualitat”. Per aquest motiu la família Baldomà em va venir a veure en el moment que van decidir fer el salt de la parada de l’antic mercat municipal de Balaguer on estaven, a obrir una botiga pròpia.

Es tracta d’un local on anteriorment hi havia un taller de motocicletes i que fa xamfrà, és per això que s’han aprofitat les grans vidrieres per a la zona d’exposició i d’aquesta manera es veu tot el producte des del carrer. En l’àmbit estètic no hi havia limitació i podia fer volar la imaginació sempre i quan es respectessin unes premisses: havia de tenir una zona d’emmagatzematge a la planta superior, i a la planta baixa havíem d’encabir un obrador per a fer melmelades, zona de neveres i emmagatzematge del dia a dia, despatx, bany, exposició i taulell. I tot això sota un pressupost força ajustat.

Si t’hi fixes, la majoria de fruiteries tenen el producte molt amuntegat i no es veu l’espai, en canvi aquí s’ha buscat un equilibri entre exposició i disseny, de tal manera que a l’interior del local es respira i dona sensació d’amplitud.

Per a no sortir de la temàtica hem jugat amb materials i colors terrossos, que tenen harmonia amb els colors i les textures del producte que s’hi comercialitza.

Al tractar-se d’una activitat de venda de productes alimentaris i manipulació en obrador, ha estat necessari un estudi amb molta profunditat, ja que pel que fa a normatives hi ha moltes exigències. Aquest fet ens ha fet posar contínuament en una balança l’aspecte pràctic i l’estètic, buscant un equilibri entre aquests dos factors.

El resultat: una botiga fresca i harmoniosa, totalment funcional.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail